MV Agusta och Mercedes-AMG visar läcker hoj i Frankfurt

Nu börjar vi se resultat av samarbetet mellan tyska prestandabilstillverkaren Mercedes-AMG och italienska motorcykeltillverkaren MV Agusta. Här är läckra F3 800 i AMG-livery.

Frankfurtsalongen är inte bara bilar, där finns även andra fordonsslag, exempelvis motorcyklar. Den kanske läckraste hojen av dem alla är MV Agusta F3 800. Motorcykeln är den första sedan Mercedes-AMG köpte 25 procent av den italienska motorcykeltillverkaren, något som tydligt syns på färgsättningen och dekaleringen. Den gula färgen – AMG Solar beam – är densamma som på supersportbilen Mercedes-AMG GT S.

MV Agusta F3 800 har en trecylindrig vätskekyld maskin på 798 kubik som levererar 148 hästkrafter. Torrvikten är 173 kilo, 0-100 km/h går på 3,6 sekunder och toppfarten ligger på 269 km/h.

Varken Mercedes-AMG eller MV Agusta uppger om F3 800 i detta utförande blir verklighet utöver det exemplar som står på bilsalongen i Frankfurt. F3 800 finns dock i tre andra färgsättningar – vit/grå, röd/silver och svart. Men dessa är inte i närheten lika läckra som den svartgula vi ser här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!