Skattesmitarna: Erik Wedbergs tips

Inte nog med att de slipper undan fordonsskatten, det är bland de nyblivna 30-åringarna man kan göra riktiga fynd. Erik Wedberg plockar ut tre blivande klassiker som fortfarande kan köpas för rimliga pengar. Här väljer redaktionen tre skattebefriade bilar för totalt 200 000 kronor.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Ska man skratta eller gråta? Att bilar från det tidiga 1990-talet nu blir skattefria säger ju något om hur gammal även jag har blivit. Inte 25 längre... Men jag väljer att skratta! För det är här, i 1990, 1991 och 1992 års modeller mitt bilintresse föddes och nog känns väl en 30 år gammal bil i dag betydligt nyare och fräschare än en 30 år gammal bil för tio år sedan? 

1990-talets bilindustri tog stora kliv framåt, det byggdes bättre, säkrare och mindre rostbenägna bilar. Att hitta en väl bevarad nittiotalare känns lättare än att rota runt bland åttiotalets rosthögar.
Att döma av valen här intill kanske det blev lite fel redan från början med bilintresset. Det måste ha kommit osunda influenser från fel håll, förmodligen från dåliga actionkomedier som bara nästan räddades av att de hade häftiga biljaktscener. För inte tusan kan jag identifiera mig med en halvsliten, 30 år gammal Jeep Wrangler. Jag vet ju att den är hemsk att köra. Och varför vill man ha en Corvette C4, den kanske minst omtyckta av alla Corvette-generationer?

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!