Skattesmitarna: Jan-Erik Berggrens tips

I takt med att nya bilar blir allt mer tekniskt avancerade och till och med då och då kan parkera och köra helt utan förare är det lockande att titta i backspegeln. Jan-Erik Berggren ser tillbaka på tiden med tändningsnyckel och utan pipande varningar för det ena och det andra. Noll kronor i fordonsskatt är ju bara en bonus. Här väljer redaktionen tre bilar för totalt 200 000 kronor.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det har hänt mer än en gång att jag stannat vid vägkanten, klivit ur bilen bara för att andas och hämta tillbaka körglädjen. Nya bilar kan ha magiskt fin styrning, mjuka och fina växel­lådor – men de kan också vara oändligt tråkiga.
Det piper och lever om bara för att jag tryckt på stopp före jag tryckt på p. Varje knapp måste hanteras med stort tålamod för att bilen ska reagera. Steglösa växellådor kan få det att krypa i en på ett obehagligt sätt. Där och då – vid vägkanten när jag andas – är det enkelt att drömma sig tillbaka till vanlig tändningsnyckel och fyrväxlad h-låda. Till och med en hederlig gammal turbolagg kan locka till köp.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!