Skattesmitarna: Marcus Engströms tips

Härom veckan kom minister Bolunds besked om ännu högre skatt på bensin- och dieseldrivna bilar. Därför får redaktionen nu välja sina skattebefriade 30-åringar! Dåliga för miljön, men bra för plånboken. Och kanske även psyket. Vad vet jag?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

För trettio år sedan fick jag veckovis stryk av Erik Nyberg i både tennis och på alla prov i Timrå Gymnasieskolas andra årskurs, och jag hade knappt tagit mig ur vanföreställningen att jag verkligen MÅSTE ha en Peugeot 405 Mi16. För lite mindre än trettio år sen ­slutade det med att när körkortet väl var i hand så köpte jag nya fälgar till pappas 740 GL och körde med den medan han blev förvisad till mammas Fiat Uno 60S. Och sedan en Audi 100 1,8S från 1985 när jag hade tjänat ihop egna pengar. Nu vill jag på ­riktigt ha en elbil, inte för att slippa skatten utan för att en liten billig elbil passar min körprofil runt hemmet med skjutsningar till och från barnens träningar. Men så andefattigt att bara glida omkring där nästan både ljud- och luktfritt. Man behöver ju nåt för själen också. Och då är det ju så lämpligt att man kan spara en slant på att köra trettioårigt. I förra numret gick Mikael Stjerna loss på 1991 års Alla Bilar och valde sina ”tre för 200 000 kronor”. Jag tycker det är fusk. Bilar man verkligen vill ha väljer man ur minnet. I vissa fall till och med muskelminnet. Att man sedan använder Blocket som mätverktyg på hur många som finns och vad de kostar är däremot inte fusk. För så gör ju alla.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!