Skattesmitarna: Mikael Stjernas tips

Trettio år är ingen ålder på en häst. Eller en bil. På 30-årsdagen infaller dessutom skattefriheten. Redaktionen ger här sina bästa biltips för en skattefri bilvardag. Mikael Stjerna rekommenderar en skattefri diesel eller en helt bekymmerslös 50-åring.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Efter sommaren är det dags. Bilköparklådan slår till. Då brukar jag kika i min samling Alla Bilar, Teknikens Världs årsbok. Närmare bestämt den årgång som är exakt 30 år gammal. I år tittar jag alltså i Alla Bilar 1992. Texterna går tyvärr inte att lita på, det året skrev jag själv boken.
Trots detta besvärande faktum är det en fantastiskt bra sammanställning som friskar upp minnet och som får mig att likt Pavlovs hundar slicka mig om munnen.
Köplust uppstår. Alla bilar i boken blir efter nyåret skattefria, slipper besiktning vartannat år och är ”lagom” mycket gammelbil. Bekväma nog för en relativt (nåja) komfortabel resa genom landet. Men jag slipper alla irriterande varningsbjällror så fort jag gör något som inte står i körskoleboken. Inga varningslampor påminner mig om dyra verkstadsbesök.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!