Skattesmitarna: Patrik Lindgrens tips

Det har blivit hög tid för Teknikens Världs mästerfotograf att presentera sina godbitar bland skattesmitarna. Efter att ha kört massvis med mil med bland annat tre generationers fotopickuper har han blivit något miljöskadad. Här är hans val.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

För en herrans massa år sedan gjorde vi artikelserien ”Om jag hade en miljon”. Då hade vi ju just det, en miljon. Av någon outgrundlig anledning har chefredaktörn, säkert i maskopi med ekonomiavdelningen, snörpt ihop budgeten rejält. Från att ha haft ett par rejäla spenderarbyxor återstår nu endast ett par korta och tajta kortbyxor, väldigt korta. 200 000 kronor står till mitt förfogande, dags att leta rätt på några lämpliga 30-åringar, eller rättare sagt skattesmitare. 

Jag gör som vi alla brukar göra och låter Blocket ta över hela min existens för en stund, det ­dröjer inte länge förrän jag ramlar över en BMW 850i. En sådan slank och högteknologisk skapelse går ingen förbi. Femliters V12 i en GT vagn av rang, jag ser vita härliga stränder nere på kontinenten framför mig. Men internet verkar ha fått någon slags hicka och jag vaknar upp i verkligheten. Inser att en 850i ligger lite för högt i pris för att passa min kortbyxbudget och siktar i stället in mig på något lite mindre och nättare men med liknande former, fast för en bråkdel av priset. Opel Calibra, sug på den. När såg du en sådan senast? Exakt, tänk vilket nöje det vore att susa omkring i en sådan ovanlig rackare. Visst, man kan så klart välja någon annan modell, biltypen eller rättare sagt formen var rätt vanlig under den här tidsepoken.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!