Skattesmitarna: Peter Klemensbergers tips

Född fri, skattad till döds. Nja, inte när det gäller bilar från det tidiga 1990-talet som nu är skattebefriade. Redaktionen väljer under denna vinjett tre bilar för under 200 000 kronor. För Peter Klemensbergers del öppnar sig nya dörrar.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det ska sägas direkt, jag har aldrig ägt en bil från 1990-talet. De flesta har varit av äldre årgångar och ett par så nya att de var byggda under detta årtusende. Min nuvarande vardagsvagn, en Volkswagen Up, är av årsmodell 2014. En ny bil enligt min mening. Men när jag säger det tror de flesta att jag skämtar. Vadå, den har ju faktiskt en pekskärm.
Mellan den Porsche 924 från 1984 som jag köpte som färsk på tidningen och min nyligen sålda Fiat Panda 4x4 från 2006 finns ingen årgång representerad.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!