Skattesmitarna: Ruben Börjessons tips

Teknikens Världs redaktions byäldste, trafikveteranen och motorhövdingen Ruben Börjesson, lurar inte bara oss utan hela systemet. Varför nöja sig med enbart gamla bilar när man kan få en ny nästan helt skattebefriad?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Tre bilar, skattebefriade eller som man åtminstone kan kalla skattesmitare. Är det något att ha om transporten ska vara både säker och trevlig? Nåväl, eftersom jag inte köper bil så ofta så har jag nästan ingen erfarenhet. Jag går egentligen inte omkring och önskar mig bilar. Jag är nöjd med att köra ungefär hundra olika bilmodeller varje år här på tidningen.

Men jag tar inspiration från de egna (inte ­alltför stora) erfarenheterna av bilägandet. Först får det bli en Austin-Healey Sprite. Jag köpte en 1967 års modell 1980, redan då allvarligt rostskadad trots att den aldrig körts på vintern. Nu är den dessutom besiktningsbefriad.
Vad var bra med den då? Det är frågan. Jag påstår att det var början till engelsk bilindustris undergång.  Driftsäkerhet var definitivt inte Healey Sprites starka sida, men den var trevlig att åka och bada med när barnen var små. Det var förebilden till Mazda Miata

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!