110710-vw-golf-r-simoneit

Volkswagen Golf R Black Pearl – 530 hästkrafter

Här är Siemoneit Racings tolkning av Volkswagen Golf R. I trimivern närapå fördubblades hästkrafterna i Golfen från 270 till 530 hästar!

       Motortunern Simoneit Racing har trimmat Volkswagen Golf R förut, men inte vetat hur mycket man kan skrämma upp motorn till. Genom att se över bland annat ECU:n och luftintag har Simoneit i en lättare trimningsgrad hittat 350 hästkrafter och 485 newtonmeter ur Golf R:s motor. Nu har de tyska trimmarna kommit fram till att 530 hästkrafter är en mer rimlig nivå. Det får de fram genom att sätta in en ny intercooler och bränslepump.

Simoneit Racing har tittat särskilt på motor och växellåda för att trimma Volkswagen Golf R. Namnet Black Pearl kommer från Pirates of the Caribbean-filmerna där skeppet Black Pearl är det snabbaste skeppet på de sju haven. 

Motorhuven är gjord i kolfiber och Siemoneit har utvecklat ett helt eget avgassystem för att matcha den nya motoreffekten. 

– Växlingar och växlingstider kan tillsammans med ett antal övriga inställningar i växellådan kan ändras. Allt det här är nödvändigt om man vill ha den här förbättringen i prestanda, säger företaget enligt Auto Evolution.       

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!