Volvo Amazon med tvåtakts-V8 – coolare blir det inte!

Ett svenskt projekt där en Volvo Amazon och en tvåtakts Evinrude-V8 håller på att giftas ihop har rönt uppmärksamhet runt om i världen. Så här låter motorn när den sitter i bilen.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Killarna från Linköping påbörjade projektet för några år sedan och redan då drog de uppmärksamhet till sig från hela världen genom att släppa upp några korta filmer på YouTube. Nu har de släppt ytterligare en film där vi äntligen får se och höra motorn i bilen, en Volvo Amazon som ska smattra på dragracingbanor land och rike runt.

Motorn är en Evinrude 300XP 2, en tvåtakts-V8 på 3,6 liter ämnad för båtar. Maskinen var på 1980-talet känd för sin styrka att sätta fart på båtar, och blev snabbt ökänd som en bensinslukare. 270 hästkrafter levererade den officiellt, men vid mätningar har över 370 hästkrafter noterats. I Amazonen är motorn uppborrad till 4,0 liter.

Kolla nu in det snygga motorbygget och lyssna på det fantastiska ljudet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!