Nummer 19/2003

Teknikens Värld nummer 19 / 2003

Teknikens Värld

LEDAREN: Rekordloppet

TEST: BMW 520i möter Mercedes E240 och Volvo S80 2,5T

Genomgående hög nivå på denna trio välmående storbilar. Rår BMW:s tekniska raffinemang och spännande design på Mercedes' allrounder, är den förnyade S80 alltjämt gångbar? Testlaget har kört, analyserat och utvärderat.

BILSPIONEN - SAAB 9-3 COUPÉ!

...och Opel Astra får fräcka former som tredörrars. Porsche planerar en kupéversion av Boxster.

ALLA TIDERS VOLVO

Att PV och Amazoner står högt i kurs i veterankretsar är ingen nyhet, men nu börjar modeller som 340, 66 och 480 spira också. För att inte tala om 240! Häng med på VROM-party.

PROV: MAZDA 3

Kan Mazdas framgång med 6-modellen upprepas i klassen under? Den här nykomlingen är i grund och botten samma bil som nya Volvo S40 och nästa Ford Focus. Dag E Hogsten rapporterar.

BONNEVILLE SPEED WEEK 2003

Världens absolut saltaste fartfest äger rum varje år i den platta, närmast oändliga öknen i Utah. Sanslösa farkoster, sanslösa farter, sanslöst kul!

FEL PÅ BILEN FÖRSÄLJARENS SAK

En ny lag stärker bilköparens ställning gentemot säljaren. Vi har kollat rader av typfall där kunderna fått rätt - men också där säljaren gått segrande ur tvisterna.

BEGAGNAT: MAZDA 323 1998-

Tretjutre har marknadens kanske allra bästa rykte om tillförlitlighet och bekymmersfrihet. Är den förtjänt av det? Och är bilen i övrigt något att ha? Vår begagnatexpert Jonas Borglund har svaren på frågorna du ska ställa inför ett begagnatköp.

TEST: HONDA JAZZ, MAZDA 2 OCH OPEL MERIVA

Utbudet av verkligt smarta och attraktiva små bilar blir allt större. Här är tre som lockar med utrymmen, finesser och hyfsade priser. Vilken blev testlagets favorit?

DAG E HOGSTEN

Ibland krävs inte bara specialversioner av trögsålda bilar, fanskapen ska heta något också.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!