Sugen på Opel Insignia generation B som begagnad? Ta då först en titt på vårt begagnattest av modellen. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Begagnad Opel Insignia 2017-

Som ett billigare alternativ i den mellanstora kombiklassen anlände dagens Insignia under 2017. Med högre komfort och bättre utrymmen än föregångaren plockar den poäng. Vi undersöker hur den står sig mot storsäljarna på begagnatmarknaden.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Ett par snabba om Opel Insignia

Är Opel Insignia för liten som familjebil?

Verkligen inte. Kombimodellen, Sports Tourer som den heter, mäter fem meter på längden vilket är ungefär decimetern längre än föregående generation. Innerutrymmena är bra, så även bagageutrymmet, framför allt när baksätet är fällt, då knäcker den föregångaren med god marginal.

Finns Insignia som laddhybrid?

Nej. Opel har i dag ett antal laddhybrider i sitt utbud, men Insignia har aldrig elektrifierats. Motoralternativen under åren sedan modellen lanserades 2017 har varit många, både på bensin- och dieselsidan.

I artikeln som följer får du många fler tips och viktiga detaljer du bör ha kunskap om innan du köper en begagnad Opel Insignia. Du får också värdefull information om kostnader för såväl inköp som för försäkring, service, reservdelar med mera.

Lagom tills det blev dags för Opel att övergå i franskt ägo 2017 lanserades dagens Insignia. Plattformen är en vidareutveckling av föregångarens Epsilon 2, som även ligger till grund för sista Saab 9-5, och Opel fokuserade på att sänka vikten och dagens Insignia är 175–200 kg lättare beroende på motoralternativ.
Opel kallar Insignia för Grand Sport eller Sports Tourer beroende på om det är en sedan eller kombi men namnet till trots är den inte särskilt sportig. Oavsett vilken motor du väljer. Bensinmotorer på mellan 165–260 hästkrafter och dieslar med 110–210 hästar där de två starkaste av varje är utrustade med fyrhjulsdrift. Men trots höga effektsiffror upplevs de inte så.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!