Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Begagnad Toyota Corolla Hybrid 2019-

För några år sedan kom Toyota Corolla tillbaka till den svenska marknaden. Nu börjar den bli vanlig på begagnatmarknaden. Vi kikar på om den kan vara ett vettigt köp.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Ett par snabba om Toyota Corolla

Finns Corolla med dieselmotor?

Denna generation av Toyota Corolla har aldrig kunnat kombineras med dieseldriven motor, däremot finns bensinmotorer utan hybridsystem på marknader utanför Sverige. I vårt land är det två olika hybridvarianter som gäller.

Är kombiversionen rymlig?

Den får anses vara rymlig, framför allt i jämförelse med föregångaren Auris. Corolla ersatte inte bara nämnda modell utan även större Avensis som i kombiutförande lastar mindre än Corolla Touring Sports.

I artikeln som följer får du många fler tips och viktiga detaljer du bör ha kunskap om innan du köper en begagnad Toyota Corolla. Du får också värdefull information om kostnader för såväl inköp som för försäkring, service, reservdelar med mera.

Kommer du ihåg att det fanns en Toyota som hette Auris? Nej, jag tänkte väl det. Just ­därför valde Toyota 2018 att ersätta Auris med det gamla Corolla-namnet efter ett dussin år i frysboxen när den tolfte generationen av tillverkarens Golfklass-modell presenterades. I Europa då, för i resten av världen hade den fått heta Corolla hela tiden. Auris, det var ett namn som aldrig satte några avtryck.
För så är det, att ända sedan 1966 har Toyota Corolla varit svaret på alla ­vardagliga transportproblem världen över och totalt har mer än 44 miljoner exemplar tillverkats. Egentligen borde den heta Corolla-klassen; Volkswagen Golf är ju bara en lätt obetydlig, sentida efterapning från Västtyskland.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!