Volkswagen Amarok som begagnad? Här får du reda på allt du bör ha koll på inför köpet. Foto: Andreas Libell / Teknikens Värld

Begagnad Volkswagen Amarok 2016-2020

Ska du ha en pickup som fungerar inte bara för arbete utan även vardagsliv? Då är det en Volkswagen Amarok du ska ha. Med personbilskomfort och kraftfull V6-diesel är den nästan ohotad på marknaden. Finns det inget att se upp för?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Ett par snabba om Volkswagen Amarok

Amaroks flak ser litet ut, är det verkligen det?

Flaket på Volkswagen Amarok är till ytan sett drygt 2,5 kvadratmeter stort och på bredden mäter det lite mer än 122 centimeter. Det gör att en Europa-pall får plats... på bredden.

Kan man ha Amarok som familjebil?

Finns det en pickup som är nästan lika mycket familjebil som arbetsfordon så är det just Volkswagen Amarok.

I artikeln som följer får du många fler tips och viktiga detaljer du bör ha kunskap om innan du köper en begagnad Volkswagen Amarok. Du får också värdefull information om kostnader för såväl inköp som för försäkring, service, reservdelar med mera.

Volkswagen har i stort sett dominerat pickupmarknaden i Sverige sedan år 2010. Då kom Amarok. Hur det såg ut dessförinnan, i tomrummet efter 1980-talets Taro, är nästan svårt att föreställa sig i dag då var och varannan företagare som kombinerar jobbilen med familjebilen åker Amarok.
Ett tydligt tecken på modellens otroliga popularitet är att den år 2020, alltså tio år efter lanseringen, fortfarande var den mest sålda pickupmodellen i Sverige. Nu byggs Amarok inte längre och efterträdaren ser ut att dröja till 2023, vilket gör att ett köp av en begagnad Amarok kan vara lämpligt.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!