Alfa Romeo GT 2,0 mot Hyundai Coupé 2,7 V6

Skönheten främst.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Köparna av sportcoupéer är ofta yngre eller äldre. Livet med barnstolar, hockeyutrustningar och hästsläp låter sig sällan förenas med de estetiska kraven. De unga singlarna tvingas så småningom byta in snyggingen mot något mer praktiskt – men i ett senare skede av livet kan det bli aktuellt med en coupé igen.

Hyundai Coupé och Alfa GT är exempel på tvådörrars sportcoupéer i en något så när överkomlig prisklass, under 300 000 kronor i alla fall. Hyundai är en så kallad ”facelift”, alltså en modifierad upplaga av en existerande modell. Alfa GT är en utveckling av fyrdörrarsbilen Alfa 156 (som sedan GT presenterades redan har bytts ut mot Alfa 159).Låt oss börja med det minst viktiga i en coupé, baksätet. Skillnaderna är trots allt av intresse. Hyundai har visserligen två sittplatser bak, men benutrymmet är minimalt. Tillverkaren har varit så övertygad om att ingen tänker sitta där att nackskydden har slopats. En hylla över bagagerummet saknas också.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!