Provkörning av Alfa Romeo GT och Peugeot 407 Coupé

Alfa Romeo GT mot Peugeot 407 Coupé

Döende Dandys. När allt fler modellvarianter följer crossover-trenden med byggkoncept som suv, sav, mpv etcetera känns det avstressande skönt att kliva in i en klassisk coupé. Särskilt i en av dessa två.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Att göra coupé av en förhållandevis vanlig bilmodell var förr ett vanligt sätt att göra något läckert av en alldaglig folklig familjebil. Särskilt Opel var hejare på att göra folkliga Rekord- och Commodorecoupéer. De moderna versionerna GTC och Astra Twin Top är varianter på coupétemat, men följer inte det klassiska mönstret. Till det krävs det mer skönhet i kravspecen och det fixar inte den moderna "folkcoupén" – plåttakscabrioleten.

 Italienska Alfa Romeo och franska Peugeot har inte fallit för frestelsen att rationalisera bort coupémodellerna ur produktprogrammen. Alfa Romeo erbjuder utöver nyintroducerade Brera även Alfa GT, som i grunden är ett hopplock av Alfa 147 och 156. Brera är för övrigt baserad på Alfa 159.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!