Foto: Daniel Östlund / Teknikens Värld

BMW iX mot Skoda Enyaq iV

Gång på gång tar vi reda på vilken elbil som är den bästa. Skoda Enyaq är en av testlagets favoritbilar och den har gått segrande ur flera tuffa tester. Nu har BMW lanserat vad de tror är den bästa elbilen, men kan iX utmana Enyaq?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sveriges hetaste dueller

I denna duell möts följande två elbilar:

  • BMW iX xDrive40
  • Skoda Enyaq iV 80x Sportline

Denna duell plus allt övrigt exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du tillgång till som prenumerant. Teckna din prenumeration längre ned på denna sida. Första månaden är gratis.

Hur bär man sig åt för att spräcka bubblan som en oavbruten vinnare lever i? Skoda Enyaq iV har nämligen slagit alla sina tidigare motståndare i våra tester tack vare sina många goda egenskaper. För att se om en av de senaste nyheterna på marknaden, BMW:s nya best iX, kan mäta sig med Enyaq får de mötas i en duell. På BMW:s hemsida marknadsförs bilen friskt och man beskriver att ”Det kommer att förändra din syn på hur en bil ska vara”.

I den här duellen kör vi för första gången den lite vassare Sportline-versionen av Skoda Enyaq. Detta för att jämna ut eventuella premium-skillnader och att de blir mer mätbara genom att båda har fyrhjulsdrift.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!