Foto: Glenn Lindberg

BMW Z4 M40i mot Toyota GR Supra 3,0

Det omaka föräldraparet Toyota och BMW gör skojiga saker tillsammans och resultatet är förbluffande olika varandra. Efter en smärre ökenvandring kommer modellnamnet Supra till heders igen, i delvis lånta fjädrar. Öppna roadstern Z4 i sin tredje generation är ingen tvillingsjäl men väl kusin vitamin i den konstgjorda tysk-japanska släktskaran.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Toyotas egen sportstuga ”Gazoo Racing” möter BMW:s racedivision ”M” och tycke uppstår. Svårare än så behöver det inte vara. Senast Supra-namnet användes på en Toyota var sensommaren 2002 när fjärde generationen gick i graven. Då hade modellen vuxit sig allt starkare och större, motståndet hade hamnat farligt nära sportbilar från Sydtyskland och Norditalien. ”Bättre att sysselsätta sig med bulkverksamhet i form av RAV4, Avensis och Lexus” tycktes det som att den japanska ledningen resonerat.

Totalt 680 hästkrafter möter dussinet kokrafter. Z4 och Supra blir till körverktyg för cowboys. Foto: Glenn Lindberg

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!