Foto: Patrik Lindgren

Ford Focus ST mot Honda Civic Type R

Kan nya Ford Focus ST utmana Honda Civic Type R om titeln ”klassens roligaste bil”? Och hur funkar två framhjulsdrivna körmaskiner på vintern? Häng med på en 150 mil lång resa för att utreda det och mycket annat!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Snötäcket är tjockt, himlen är klar och luften kall och krispig när solen kämpar sig över horisonten och lägger Vilhelmina i södra Lappland i ett orangefärgat skimmer. Matchningen med vår orangea Ford Focus ST är riktigt snygg. En bil som förutom sin fräcka färg inte säger mycket till sin omgivning. Vinge, gråa detaljer i fronten, större hjul och bromsar samt två avgaspipor på vardera sida i aktern skiljer ST från vanliga Focus.

Motsatsen till sparsmakad är den metallic-gråa Honda Civic som vilket otränat öga som helst kan avslöja är en Type R. Vingar, skärmbreddare, röda detaljer och inte mindre än tre centralt placerade utblås. Precis som på en Ferrari 458 Italia.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!