Det skiljer alltså över 30 år mellan de här två designerna. Snacka om modern klassiker. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Gammal mot ny – Suzuki Jimny

Samurajerna återuppstår när Suzuki Jimny kommer till Sverige. Vi kör förstås klassikern från 1988 mot en alldeles ny - och imponeras av båda!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Jag har alltid lockats av fyrkantiga bilar. Efter en ungdom i oförstånd och diverse olika strömlinjeformade bilar med fyra ringar i fronten (Audi 100 1,8E -85, Audi 100 2,3E -87, Audi 100 2,2 Quattro och en Audi 90 2,3E från 1988) lät jag lockelsen bli till verklighet och köpte min första Jeep Cherokee, en -89:a som hade sett bättre dagar. Sen köpte jag en till, fast en -97:a. Den första var bättre och framför allt snålare på bensin, så jag sålde den nyare och köpte en Toyota Land Cruiser, sålde den, flyttade utomlands och körde Subaru Legacy (tillräckligt fyrkantig för att hamna i den här texten) och sen...jag vet inte om det var ren glädje över att flytta hem till Sverige eller, ja, jag vet inte. Saab 9-5 2,3T tjänade vår lilla familj väl, trots att flygplanslinjerna inte var tillräckligt raka för min smak, men Volvos lådform lockade, så när barn nummer två anlände blev det en XC70. Det är viktigt att kunna motivera bilköp för oförstående omgivning, så vi gjorde ett tredje barn för att kunna köpa en Toyota Land Cruiser igen. Egentligen ville vi ha en hund.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!