Foto: Patrik Lindgren

Hyundai i10 mot Skoda Citigoe iV

I sitt helt nya utförande lockar Hyundai i10 ner oss i småbilsvärlden. På andra planhalvan hittar vi nygamla Skoda Citigoe iV med sitt gamla ursprung i ett nytt elektriskt utförande. Det gör Citigo, tillsammans med syskonbilarna Volkswagen Up och Seat Mii, till klassens enda elbilar, men är det den bästa lösningen?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Direkt syns det att Hyundai i10 är den nyare av de två. Den smälter bättre in i bakgrunden där vi parkerat på kajen vid västra änden av Liljeholmens nybyggda kvarter. Stockholmsområdets höghus med futuristisk design och färgglada balkonger som alla försöker sticka ut mer än sin granne. Fyllda med individer som mycket väl kan tänkas stå mellan valet av Hyundai i10 och Skoda Citigoe – och som funderar på om de ska ha el eller bensin i tanken.

Precis som höghusen har i10 skarpa, nytänkande former. Den har till och med tvåfärgad kaross. Det har förvisso även tjecken som i kontrast till sin krämvita kulör har ett svart tak. En färgkombination som smälter in klart mer än den röd/vita på koreanska i10.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!