Foto: Linus Pröjtz

Porsche Cayenne e-Hybrid mot Range Rover Sport P400e Si4 PHEV

Porsche Cayenne E-Hybrid och Range Rover Sport P400e PHEV lockar med plug-in-teknik och lyx i överflöd. Men vore inte en lägre vikt lyx i sig?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Porsche Cayenne E-Hybrid och Range Rover Sport P400e Si4 PHEV ställer upp till kamp och det ska sägas direkt – det är två på pappret hysteriskt kompetenta vagnar. Vid en svepande blick konstaterar vi totallängd runt 490 centimeter, rejäla bensindrivna kraftpaket kombinerade med laddhybridteknik och möjlighet till ren eldrift – hur lång ska vi undersöka. Men det är bara början.

Både Porsche och Range Rover har förfinat sina lyxiga suvkoncept under årens lopp och möjligheten att ställa dem emot varandra är läskande. De är uttalade nischprodukter där känslan spelar­ en avgörande roll. Känslan att öppna och stänga dörrarna med en skönt exklusiv tyngd, känslan att förflytta sig i en vardagsrumsliknande komfort och känslan att priset verkligen reflekteras i produkten. Detaljer och skärpan i desamma kommer att bli riktigt viktiga i den här duellen, men ännu viktigare är helheten. Alltför djupa dalar i prestationskurvan kommer icke att accepteras.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!