Två busiga bilar; Volkswagen Golf R till vänster och Toyota GR Yaris till höger. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Volkswagen Golf R mot Toyota GR Yaris

Toyota har kryddat sitt modellprogram med en busig version av populära Yaris. Volkswagen har smaksatt det breda Golfprogrammet med en R-version med hela 320 hästkrafter. Årets busigaste duell står mellan två söta sockerbitar – Golf R mot GR Yaris.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Volkswagen dominerade rally-VM under början av 2010-talet, fram tills dess att de slutade efter VM-segern 2016.
Toyota gjorde entré året därpå och slåss nu med Hyundai och Ford om ära och berömmelse. Men om bilvärldens två giganter undvek varandra i rallyskogen så får vi väl ställa dem mot varandra här i stället. Om vi nu hade tagit rallyduellen ut på lands­vägen så hade det förstås handlat om en Volkswagen Polo mot Toyotas GR Yaris. Men det hade varit en lite för enkel match för denna Japans sportigaste småbil. Så vi får bortse ifrån att Golf är närmare tre decimeter längre än Yaris. Eller att bagageutrymmet på Golf R rymmer hela 381 mot Yaris lite fjuttiga 174 liter.
För vem lastar i en busbil liksom?
Här handlar det först och främst om tiden bakom ratten. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!