Hur dessa fordon gjorde ifrån sig i älgtestet? En kvalificerad gissning: Noll rivna koner. ...å andra sidan ingen som uppnådde vår gräns för godkänt på 72 km/h heller. Foto: Ulf Holmstedt / Teknikens Värld

Helikopter!

Vi gräver i vårt enorma arkiv, som började ta form redan 1948, och lyfter fram bilder som har gjort mer än ett avtryck.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Med hastighetsnålen darrande omkring 10 km/h-strecket var testlaget på helspänn när de traverserade stock och sten, och där träden dansade polka med buskarna som Lars-Ola Nordqvist skrev i Teknikens Värld 11/1976. Testlaget befinner sig på en egen repmånad med uppdrag att testa Sveriges allra senaste inom militära terräng­fordon. I dag militärhistoriska klassiker som många värnpliktiga där ute har beordrats ta plats bakom ratten i, men även 1976 utgjordes delar av försvaret av gammal skåpmat som Pltgb 903, Valpen, som lanserades redan 1958.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!