Audi räknar med att Q4 e-tron blir deras mest sålda modell i Sverige under 2022. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av Audi Q4 50 e-tron quattro

Först ut var Volkswagen ID.4 tätt följd av Skoda Enyaq som stöpts i samma form. Nu lanserar Audi sin version av modellen och Q4 e-tron blir först ut med fyrhjulsdrift.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Efter en ganska trög start börjar nu elbilarna från Volkswagen-koncernen att komma på bred front. Det är dags för Audi att lansera sin första modell på den nya elbilsplattformen MEB som sedan ­tidigare ligger till grund för bilar som Volkswagen ID.3, ID.4 och Skoda Enyaq.
Att Audi riktar sig till en mer ­förmögen målgrupp än Skoda och Volkswagen är befäst sedan länge och speglas delvis i var den svenska lanseringen sker. Här på Djurgården bor flera av landets mest förmögna ­personer och provkörningsrutten går mot en annan mycket förmögen ö. Lidingö. Q4 e-tron verkar känna sig som hemma här och vi möter många nyfikna blickar när vi susar fram under lövträdens täta bladverk.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!