Foto: Audi

Provkörning av Audi RS3 Sportback

Helt nya Audi RS3 är här och den har kvar den ikoniska femcylindriga motorn. Än så länge. Med finslipade vägegenskaper och bättre fyrhjulsdrift kan det vara den bästa RS3-versionen hittills.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Aten badar i sol under inflygningen men så snart dörrarna på flygplatsen glider upp plingar det i samtliga telefoner i närheten. ”Nödsituationsvarning: Allvarlig vädervarning i området”, inom några minuter har solsken vänts till ösregn och åska. Zeus har vaknat med åskviggen i högsta hugg.
Bakom ratten på nya Audi RS3 forceras vattenmassorna på de trånga gatorna ut från Aten. Vilket vaddjup RS3 har meddelar Audi inte, men troligen inte tillräckligt. I vanliga väderförhållanden är det också mindre relevant. Trots vattenmassorna och sportiga Pirelli P Zero-däck känns RS3 planterad även när vi letat oss ut på motorväg och upp i lite högre hastigheter. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!