Nya Audi S3 Sportback sticker inte riktigt ut ur mängden, bortsett från pippigula karosskulören. Foto: Daniel Wollstein / Audi

Provkörning av Audi S3 Sportback

Nya S3 är ingen överraskning – den är väldigt lik föregångaren i det mesta. Inte klassens vassaste bil, men S3 är bra på nästan allt.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Den knallgula bilen står bredvid ett antal identiska bilar uppradade utanför Audis motorsportavdelning vid tyska staden Neuburg, ett längre stenkast från Audis hemstad – Ingolstadt. Grillen har breddats, fått ännu vassare kanter och luftintagen har blivit ännu större. Kvar i fronten är nästan inget av karossfärgen, i synnerhet på provkörningsbilen som med sin ”Edition one”-utrustning (kostar 83 400 kronor extra) har utökade svarta detaljer. Bakljusen har fått en mer slimmad design, i övrigt är bilen sig lik. Det innebär att den är en relativt anonym typ, bortsett från den skrikiga lackeringen som dock även finns till vanliga A3. Avslöjande detaljer är, precis som tidigare, S3-emblemen fram- och baktill samt fyra utblås som är svartlackerade på provkörningsbilen, men kromade i originalutförande.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!