Foto: Dirk Deckbar, Bentley

Provkörning av Bentley Continental GT V8 S

Med nytt hjärta och trimmad kropp kommer nya Bentley Continental GT V8 S ut som den perfekta kombinationen. Ett personligt val för den excentriske – och rike – bilköparen!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Åldersmässigt är övertecknad i mittfåran på Sveriges bästa bilredaktion. Snittåldern håller sig någonstans kring måttliga 44 år, antalet krisande män är i majoritet. ”Juniorerna” , minus-30-gänget, sneglar på oss gubbar men knappast med avund på vad som komma skall. Sedan har vi seniorgänget som coolt betraktar det ivriga 40-kopplet av vildsvinsjagande, löptränande och/eller surdegsbakande åldrande ”killar”. En av de starkaste stjärnorna i den senaste kategorin är redaktionschef Engström, en riktig vinnarskalle men som bromsas upp av en jojo-jargong till det mesta. Konsekvensen är inte alltid spikrak. Snackar vitt och brett om att familjen skulle platsa utmärkt i en Nissan GT-R, men kör i stället Volvo XC70. Mitt råd: Engström, låt åldern ta ut sin rätt, väx upp – jag har funnnit drömbilen för dig och din familj. Bentley Continental GT V8 S. Glöm bara inte att köpa ett gäng skraplotter vid nästa löneutbetalning. Nu är nämligen ännu en ny version av Bentleys härliga Gran Turismo-coupé lösgjord från teamet i Crewe. Med tajtare chassi, vassare motor och mer sportig look ska den komplettera Continental GT-paletten som även innehåller modellerna V8, W12 och Speed. Storyn om Bentleys GT-coupé startar för snart elva år när första Continental GT presenterades på Frankfurtsalongen 2003. Egen lyxig design, fyrhjulsdriven och matad med kompakt sexliters W12-motor blev den en säljsuccé. De påföljande åren fick man åka zick-zack mellan nya Bentleys när man besökte London City. Börsmoppe, modell större.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!