Provkörning av BMW X5 xDrive30d

BMW X5 har kommit till åren och blivit omkörd av konkurrenterna. Nu kommer deras viktiga modell i en ny generation och har blivit bättre och mer tekniskt utvecklad än tidigare.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det har gått nästan tjugo år sedan första generationen av BMW X5 presenterades i Atlanta. Tyskarna berättade då stolt att de utvecklat en Sports Activity Vehicle det vill säga en sav och inte en suv. En bil som skulle tåla även lite tuffare tag och inte bara dagishämtning och shopping på stormarknaden. Mikael Stjerna fick uppleva det med önskvärd(?) tydlighet då en pressansvarig tog med honom på en tur i terrängbanan vilket­ slutade med ett raserat­ avgassystem när ett gupp attackerades i bästa Stig Blomqvist-stil.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!