Här kommer Amerikas största knytnäve som gör de flesta andra suvar till småbilar.

Provkörning av Cadillac Escalade

I Zürich vimlar det av lyxbilar. Här har Porsche sin största återförsäljare i Europa, vilket säger lite om rikedomen i denna region. Här ligger också Europaimportören av Cadillac och det är här man visar fjärde generationen Escalade.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Escalade är en suv så stor att även amerikaner vänder sig om, och den helt igenom nya 2015 års modell är större än någonsin. Den är sju eller åttasitsig beroende på om man väljer kaptensstolar eller soffa för andra raden. Den bakersta soffan är tresitsig, delbar och elektriskt fällbar. När den inte används blir golvytan helt plan. Kruxet, som med de flesta bilar som erbjuder sju, åtta platser är att det inte blir mycket bagageutrymme kvar. För att råda bot på detta väljer man med fördel den långa versionen som är en halv meter längre och då snackar vi bagagautrymme med alla stolar aktiverade. Escalade ESV som den kallas är hela 5,70 lång och nu börjat vi prata seriös storfamiljsbil. Vi pratar också seriöst mycket pengar. Prislappen är 949 000 kronor i Premiumutförande vilket betyder hög utrustningsnivå. Det finns en ytterligare högre nivå kallad Platinum och då går ESV på 1 046 000 kronor.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!