Foto: DS

Provkörning av DS 4 E-Tense 225

När DS presenterade sina första bilar för sju år sedan såg det vingligt och något naivt ut. I dag kör DS in i elbilseran med stort självförtroende. DS har hittat sin plats i bilvärlden och överraskar med en rad nya idéer som, faktiskt, inte är så tokiga. Vi provkör helt nya DS 4 under DS Week strax norr om Paris. Och hittar ett litet slott.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Jag hinner köra ett par ­kilometer från testanläggningen när den djupa skogen öppnar upp och på en stor öppen plats tronar ett gigantiskt slott. Slottet heter Chantilly och är namne med den kanske mer kända efterrätten ”Crème chantilly”, fluffig vispgrädde smaksatt med vaniljstång och florsocker. Här på slottet firade en gång Ronaldo, den riktige, sin bröllopsfest. Här tog en gång en köksmästare livet av sig då han var rädd för att fisken han skulle servera var för kall. Och här döljer sig både en stor konstsamlig och ett hästmuseum. Slottet är också platsen för en stor årlig fyrverkerifestival.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!