Frontspoilern med de stående ”pelarna” styr luftströmmarna till den plana undersidan.

Provkörning av Ferrari 488 GTB

Ibland händer det. Att man blir förvånad trots att man förberett sig, att man blir överväldigad trots att man visste att det skulle bli bra. Ferrari 488 GTB är en sådan händelse. Den går så fort och accelererar så snabbt och styr in så bra och bromsar så bra så att Marcus Engström fortfarande kippar efter andan. 0-100 km/h på tre sekunder. 0-200 km/h på 8,3. Toppfart över 330 km/h. Världsklass, helt enkelt. Hemligheten är Ferraris första ”performance-turbo”, som de säger i Maranello. Plus en hel del andra godsaker.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det hör inte till vanligheterna att det presenteras en ny Ferrari. Det hör inte heller till vanligheterna att jag åker till Maranello för att provköra dem, när de väl presenteras. Ferrari är ett bilmärke som är precis så där svåråtkomligt och hemlighetsfullt som man vill att det ska vara – om man är en av de få lyckliga som har förmånen och möjligheten att äga en. Just därför ska jag nu försöka återskapa några fantastiska dagar i italiensk bilindustris hjärta, Maranello. För den här upplevelsen borde skrivas ut som medicin till deprimerade, som premier till folk som gjort nåt snällt, som motivation till de som inte gjort nåt snällt men kanske borde göra det. Ja, kort sagt alla borde få köra Ferrari 488 GTB.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!