Fronten ser liknande ut som hos ”riktiga” Bronco, men Bronco Sport är mer vardaglig. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av Ford Bronco Sport Badlands 2,0 Ecoboost

Ford har återupplivat det klassiska modellnamnet Bronco och den nya terrängsuven kommer i två helt olika versioner. Vi provkör ”baby Bronco”, även kallad Bronco Sport.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det råder ingen tvekan om att Ford vill spela på nostalgisträngen när det kommer till nya Bronco. Den enda Ford-logotyp vi kan hitta på bilen sitter till vänster på bagageluckan och i fronten står BRONCO stort i grillen. Där bak står Bronco nästan lika stort följt av Sport, för detta är ju inte den riktiga Bronco. Snarare en billigare och enklare version för dem som inte har råd eller anser sig behöva de terrängegenskaper den stora Broncon erbjuder.
Det råder just nu en trend i att biltillverkare väcker liv i gamla klassiska modellnamn. Bland annat har Lamborghini gjort det med Countach, Fiat med 500, Renault med den eldrivna versionen av klassiska 5 och nu Ford med Bronco. Ett modellnamn som gick i graven 1996 då det ersattes av Expedition. Modellen blev världskändis i samband med biljakten av O.J. Simpson sommaren 1994, men att nedläggningen skulle vara relaterad till detta nekar Ford till.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!