Provkörning av Ford Kuga 2,0 TDCi

Provkörning av Ford Kuga 2,0 TDCi

En av Fords viktigaste modeller 2008 är trendigt nog högbyggd, fyrhjulsdriven och en avlägsen kusin till kommande Volvo XC60. Nya Kuga är en crossover av senaste snitt. Vi tar reda på vad den tillför det växande stadsjeeps-segmentet.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Kuga har tänkt ta suv-Sverige med storm men Ford erbjuder bara ett motoralternativ kopplad till en sexväxlad manuell växellåda. Segmentet förväntas växa trots att klimatdebatten är mer folklig än någonsin. Människor tycks ändå gilla lite högbyggda ”robusta” 4x4-vagnar av det ”rätta virket”. Att välja en liten suv sticker inte fullt så mycket i ögonen på grannar och arbetskompisar och med en liten dieselmotor kommer man undan det värsta resursslöserisnacket.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!