Provkörning av Ford Mustang GT Fastback

Modellen och namnet fyller 50 i år men aldrig har Mustang känts så ung som nu. Med målet inställt på prisvärd körglädje kommer den till Sverige nästa sommar. Men vi har redan kört den på bergsvägarna ovanför Los Angeles!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Klyschorna är många när det kommer till sportbilar som vägrar att dö. Tillsammans med Porsche 911, Chevrolet Corvette – kanske även Mercedes SL – är Ford Mustang med största sannolikhet den nu ”levande” sportbilsmodell som flest människor i världen känner till. Känd genom Steve McQueens hårdkörning i kultrullen Bullitt, omsjungen av Chuck Berry, älskvärt stöldgods i Gone in 60 seconds, Need for speed-speleri och älskad över allt annat. Framför allt i hemlandet USA, där bilen har en särskild plats hos både yngre och äldre som förlustat sig med, och i, Mustanger genom åren. Svenska Mustangklubben är en av de mer aktiva i världen, detta trots att modellen mer eller mindre aldrig sålts officiellt här, eller i övriga Europa heller för den delen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!