GT-beteckningen gör Mustang Mach-E snabbare, men framför allt behagligare att köra. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av Ford Mustang Mach-E GT

Med högre effekt och mer kompetent chassi förvandlas Ford Mustang Mach-E till en GT-modell. Innebär det att Fords elbil äntligen blir den prestandabil den utger sig för att vara?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Som en flodhäst ståendes på vanliga hästben. Ja, så kanske man, tillspetsat, kan sammanfatta körkänslan i Fords elbil Mustang Mach-E. Vid vårt första test av Mustang Mach-E på svenska vägar hade vi svårt att komma överens med amerikanen som kändes tung och märklig i allt annat än ­accelerationen, och beteendet bekräftades i älgtestet där Mustang Mach-E sladdade bort sig redan i 68 kilometer i timmen.
Nu kör vi Mustang Mach-E igen, och den här gången känns den helt annorlunda. Borta är känslan av hög tyngdpunkt, smala däck och underdimensionerade hjulupphängningar. Den knallorange Mustang Mach-E vi kör den här gången rör sig bättre med en känsla av lägre tyngdpunkt och mycket mindre karossrörelser. Fjädringen och dämpningen upplevs stummare på ett positivt sätt, utan att varenda ojämnhet i vägen fångas upp och förmedlas till stolarna. Vad är det som har hänt?

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!