Foto: Glenn Lindberg

Provkörning av Hyundai Ioniq Electric

Som första bilmodell i världen erbjuds nya Hyundai Ioniq med tre olika drivlinor och i väntan på vårvinterns nyhet laddhybrid provkör vi Electric-alternativet. Med godkänd räckvidd, tillräckliga utrymmen och acceptabel prislapp kan detta bli svenska folkets verkliga elbil.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Exteriört utmärker sig Hyundai Ioniq i miljövänligt Electric-utförande genom sitt heltäckta – mer aerodynamiskt gynnsamma – frontparti. Kylluft behövs ju inte på samma sätt när ottomotor saknas och visst signalerar designen lite futurism, men inte så mycket. Och det är det som är själva grejen med nya eldrivna Ioniq, den ska inte exkludera sig som svår eller onåbar, i stället är det ”vanlig bil” som är huvudstämpeln. Men modellnamnet är både fyndigt och (el)smart.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!