Provkörning av Jaguar F-Pace 20d AWD

Jaguars första suv tar hjälp av koncernkollegan Land Rover när den ska ut i terränglådan. Slutresultatet är positivt, Jaguar själva räknar med att F-Pace ska bli märkets bästsäljare.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Kollega Borglund var tillfreds efter första mötet med Jaguars nya suv F-Pace. I svinkalla Lappland fick han trivselstunder med en radda förserievagnar på snö och is. Nu är kontexten i stället försommarvärme i lilleputtlandet Montenegro som ligger inklämt på Balkanhalvön mellan Kroatien och Bosnien-Hercegovina i norr, Serbien och Kosovo i öster samt Albanien i söder. I landet finns inga motorvägar, i stället är det landsvägar i mer eller mindre förfall, höjdmetrarna upp och ner för de skrovliga gråa bergstopparna är oändliga. Antalet extrem­kurviga serpentinvägar som slår knut på sig själv slutar jag räkna efter ett tag. Sinnesstämningen andas kappkörning à la James Bond.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!