Ny design med fler veck märks framtill. Det ger bilen lite mer attityd. Foto: Peter Klemensberger / Teknikens Värld

Provkörning av Kia Ceed SW 1,6 DCT Plug-In Hybrid Advanced Plus 2

Kia Ceed är testvinnaren som det svenska folket älskar och testlaget ratar. Nu upp­- dateras modellen varsamt. Vi kör laddhybriden – Sveriges mest sålda laddbara bil.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Kia Ceed laddhybrid är testvinnaren som ingen i testlaget gillar. ”Är att likna vid ett sömnpiller” löd summeringen i ett tidigare test men det svenska folket tycks få sitt lystmäte uppfyllt på annat håll än bakom ratten, vi bilnördar förstår inte var. Ceed som laddhybrid var nämligen under såväl oktober som november månad 2021 landets bäst säljande laddbara bil och modellen som sådan toppade försäljningslistan.
Därför finns det all anledning att ta plats i den lätt uppdaterade versionen av Ceed vars senaste generation lanserades 2018. Den nya logotypen, som presenterades för ett år sedan, finns nu på och i bilen och i fronten ses en ny större grill och stötfångare med skarpare linjer samt en ny ljusgeometri hos strålkastarna. På laddhybriden, som är föremål för denna provkörning, är grillen täckt av plast i tredimensionellt mönster. Bak finns nya logotypen och plasten längst ner har nytt stuk. Nya fälgar och fyra nya kulörer finns på paletten, provbilens Lemon Splash gör sitt bästa för att pigga upp i grådasket.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!