Foto: Nick Dimbleby

Provkörning av Land Rover Discovery Sport 2,2 SD4 HSE

Land Rovers senaste modelltillskott sägs kombinera sportiga köregenskaper med terrängduglighet, samtidigt som den har plats för sju åkande. Är det möjligt? Vi gav oss ut i den isländska vildmarken för att ta reda på om nya Discovery Sport är en riktig Land Rover.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

För en kort stund hinner jag känna mig som en riktig upptäcktsresande. Mörkret är kompakt och vägen försvinner bitvis när den hårda blåsten sätter fart på yrsnön. Men just då, när ljuskäglorna från helljuset flackar över vulkantopparna och man tycker sig börja förstå hur tufft Amundsen, Nansen och gubbarna hade det, dyker det upp ett par strålkastare i fjärran som omedelbart bryter expeditionsillusionen och sätter mig på plats. Strålkastarna tillhör ytterligare en av de Land Rover Defenders med stora ballongdäck som ingår i Land Rovers PR-team och som likt en bergsget har parkerats högt uppe på en klippa för att hålla koll på oss journalister som är här på Island för att provköra nya Land Rover Discovery Sport.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!