Provkörning av Mazda 3 1,5 DE 105 hk

Mazda 3 kom i nuvarande tappning 2013, med andra ord dags för en uppdatering. Och japanerna går försiktigt tillväga och menar kort att det är 2017 års modell.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det finns biltillverkare som utan att vare sig tveka eller skämmas skulle basunera ut detta som en helt ny bil. Men Mazda är ärliga och förklarar att även om det hänt en del så är det bara fråga om en ny årsmodell. Tack för det! Till det yttre är det verkligen inte mycket som skett. Grillen har ny design med en kraftigare kromlist, eller ”signature wing” som japanerna kallar den. De högre utrustnings­nivåerna får strålkastare med full LED-teknik. Infattningen av dimljusen har fått ett nytt utseende och luftintaget i nederkant är lite omstukat. Men det krävs i stort att du ställer 2016 bredvid 2017 för att du ska upptäcka skillnaden. Ytterbackspeglarna har försetts med infälld blinkers och den bakre stötfångaren har fått ny design i nederkant.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!