Provkörning av Mazda CX-9

Provkörning av Mazda CX-9

Det var aldrig tänkt att Mazda CX-9 skulle rulla på svenska vägar. Men när den ekonomiska krisen slog till för fullt i Ryssland stod tusentals ­exemplar där som då forslades till Europa. 30 av dem hamnade i Sverige.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Mazda CX-9 är företagets största, starkaste och bilen med mest image. En fullsize-suv i alla fall med svenska mått mätt. Med en totallängd på 509 centimeter är den 29 centimeter längre än Volvo XC90.

 Motorn är en 3,7 liters vinkelsexa på 273 hästkrafter och 366 Nm i vridmoment. Den skickar iväg tvåtonsbjässen från stillastående till 100 km/h på 10,1 sekunder. Koldioxidutsläppet är 309 gram per kilometer. Det är väl ungefär så politiskt inkorrekt man kan vara i Sverige i dag. Älskade och hatade BMW X6 är rena miljöbilen i jämförelse.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!