Foto: Anders Lindlahr

Provkörning av Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+ 4-Door Coupé

Att bygga den perfekta långfärdsbilen­ och den perfekta banbilen i ett och samma paket är som att lösa världsfreden.­ Vi har sett oändligt många försök men ingen har lyckats. Har Mercedes hittat lösningen på den perfekta bilen?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Världsfreden lägger vi åt sidan för stunden, det kanske landets president kan lägga lite krut på. Vi befinner oss nämligen i USA för att testa Mercedes-AMG:s nya värsting, GT 63 S 4Matic+ 4-Door Coupé. Till förfogande har vi den perfekta platsen i form av landets finaste racingbana­ (och enda Formel 1-bana), Circuit of The Americas! Vädret här i Texas är ovanligt hett (+35 grader) och belastningen på den tunga bilen är maximal. Framför mig har jag Bernt Schneider, han som samlar hela Formel 1-fältet bakom sig då han rattar säkerhetsbilen under loppen. I en Mercedes-AMG GT R dessutom, fusk!

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!