Foto: Martin Öberg

Provkörning av Mercedes-AMG GT R

Det nu värsta från Mercedes-AMG stavas GT R och är utvecklat på det gröna helvetet, Nürburgring. Vi provar om den är lika snabb och argsint som den ser ut.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Att utveckla bilar och sätta varvtider runt Nürburgrings mytomspunna nordslinga har länge varit en snoppmätartävling mellan biltillverkarna. Mercedes-AMG är säkerligen mycket nöjda att deras GT R slog nya Porsche 911 (991.2) GT3, dock med knappa två sekunders marginal. Nu har Mercedes nya värsting-AMG hittat till Sverige och vi lägger vantarna på den innan lacken knappt hunnit torka. En av de många nyheterna som skiljer GT R mot vanliga GT är den skrikigt gröna färgen, ”AMG green hell magno”. Först bör jag nämna att lacken kostar 83 900 kr extra. Sen kan jag fylla i att den är riktigt snygg, matt och metallic på samma gång och ytan känns som papper. Helt klart en färg man vill ha, men att lämna in på foliering känns som ett bättre ekonomiskt val.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!