En viss offroad-kompetens finns tveklöst i All-Terrain, och den höga markfrigången gör det lätt att köra på skogsvägar. Men ärligt talat, det är väl ingen som tar bilnamnet bokstavligt? Foto: Mercedes

Provkörning av Mercedes C 220 d 4Matic All-Terrain

Mercedes C 220 d All-Terrain kommer sist till kalaset och utmanar Volvo V60 Cross Country och Audi A4 allroad. Men frågan är om festen redan är över.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det är i elfte timmen denne bilbranschens ädling anländer till festen, med alla titlarna hängandes kring halsen. ”Mercedes-Benz C 220 d 4Matic All-Terrain” står det på inbjudningskortet.
Men kommer du nu, 2022? Festen började för många år sedan. Audi och Volvo startade med fördrinken redan på 90-talet.
Men fint folk kommer förstås sent. 

Mercedes är inte helt gröna på att stöpa om kombimodeller till off-road-stuk. Storebror E-klass kom i en All-Terrain-utgåva 2017. Men då ansåg Mercedes att C-klassen hade så få år kvar i livscykeln att All-Terrain-versionen fick vänta till den nya generationen C-klass, den som presenterades tidigare i år.
Grundreceptet är en karosshöjning på 40 millimeter och permanent fyrhjulsdrift. För att understryka terrängfärdigheterna har C-klass All-Terrain sminkats med genre-typisk mascara runt hjulhus och i front och akter.
Utrustningslinjen Avantgarde är standard och det betyder blanksvarta B-stolpar och Avantgarde-klädsel. Men den som vill kan skräddarsy sin All-Terrain efter eget kynne.
Som alla förstår är det en synnerligen duglig kombi, on- och off-road. Mercedes låter mig provköra bilen på koncernens ­testbana i Immendingen, tio mil från fabriken i Sindelfingen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!