Mercedes har mycket fokus på sina nya elbilar men glöm inte nya C-klass. Foto: Daimler

Provkörning av Mercedes C 300 e

En ny C-klass från Mercedes brukar handla om smart förpackade innovationer och tekniska framsteg. Men när Mercedes i sommar lanserar femte generationen av sin mellanklassbil är det främst frånvaron av en viss finess som välkomnas.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

2021 är inget vanligt bilår och vi befinner oss i en tydlig brytningstid. Mitt under den stora och viktiga provkörningen av den nya elbilen Mercedes EQS bestämmer sig Mercedes pr-folk plötsligt för att avslöja att även nya C-klass ska provköras medan elbilen står på laddning. Det här är något som vilket bilår som helst hade varit nummer ett på Mercedes agenda. Som sagt, 2021 är allt annat än ett vanligt bilår.

Nya C-klass har vuxit rejält jämfört med den nu sju år gamla föregångaren som plockas ur produktion. Framför allt är det större innerutrymmen, särskilt i baksätet och bagageutrymmet. Sedanen rymmer i laddhybridutförande hela 360 liter, vilket är 45 liter mer än förra generationen. Utan batteri rymmer C-klass sedan 455 liter och kombin 490 liter med bakre stolar uppfällda.
Äntligen är den där retliga batterilådan i bagageutrymmet borta. Nu är det som det ska vara och batteriet är dolt under baksäte och bagageutrymme. Då är det ändå ett rejält stort batteripaket som Mercedes klämt ner i C-klass. 25,4 kWh ger en räckvidd på uppåt nio, tio mil och det ska bli intressant att se om C-klass kan slå GLE:s rekord på vår testslinga runt Stockholm. C-klass ser ut att kunna bli en testvinnare vad gäller räckvidd på el. Att de tyska premiumtillverkarna leder den här utvecklingen är inte så förvånande.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!