Foto: Patrik Lindgren

Provkörning av Mercedes E 300 de Kombi SE Edition

Femte generationen Mercedes E-klass genomgår försiktig facelift och de största nyheterna syns egentligen inte. Det som attraherar mest är priset jämfört med konkurrenterna.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det är en väldigt, väldigt mild uppdatering av Mercedes E-klass som nu presenteras, inget snack om saken. I alla fall det som syns. Det har gått fyra år sedan introduktionen av femte E-klass-generationen, vilket innebär att en uppdatering var planerad till den här tiden redan från början. Samtidigt var senaste generation E-klass utan tvivel ett stort steg framåt när den lanserades 2016 och det är inte helt enkelt att se nyttan av större förändringar på modellserien. Batteriplaceringar på laddhybriderna kan diskuteras och kritiseras, men att ge sig på den typen av åtgärder kräver stora strukturella förändringar under skalet – vilket aldrig sker mitt i en livscykel. Det sker vid generationsskifte. Alltså tre år bort.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!