Provkörning av Mercedes GLA 220 CDI 4Matic

Mercedes rullar bättre än på länge och har markant ökat sin försäljning. Detta mycket tack vare den nya, lilla modellserien med A-klass, B-klass, CLA och nu senast – GLA. Suv-versionen.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Redan innan kunderna över huvud taget fått titta och klämma på underverket har över 120 bilar sålts i Sverige. Alltså förhandsbeställts. Och den modell som sålt mest är den kraftigaste 170-hästarsdieseln – 220 CDI 4Matic med ett pris från 358 900 kronor. Tilldelningen för Sveriges del 2014 rör sig om 600-700 bilar, och längre fram räknar Mercedes med att sälja över 1 000 GLA på årsbasis.
Även om alla varianter bygger på samma plattform med samma axelavstånd och går under beteckningen NGCC (New Generation Compact Car), så har de egna karosser. GLA är decimetern längre än A-klass och är dessutom bredare och högre. Markfrigången är fyra centimeter högre (13,4 cm) och totalhöjden är sex centimeter högre då takrails ingår som standard. För den som kör ”på grund” och anser att markfrigången inte räcker finns en höjningssats. Går att beställa från och med i sommar. Som vanligt är tillbehörslistan längre än lång men bilen har i standarutförande Businesspaket som räcker bra, men vill man ha mer föreslås Business Plus-paket för 19 900 kronor. Innehåller bland annat bi-xenonljus, backkamera (kan vara bra då bakåtsikten är direkt dålig), farthållare och elmanövrerad baklucka.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!