Designen kommer från Roewe Marvel X från 2018, men med en omarbetad front. Modern look. Foto: Linus Pröjtz / Teknikens Värld

Provkörning av MG Marvel R Performance AWD

Efter leasingsuccén med Sveriges billigaste elbil lanserar MG en av världens snabbaste elbilar. MG Marvel R, toppfart 200 km/h. Är den en superhjälte?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Lågprissensationen MG ZS lockade så många svenskar att den från ingenting raskt blev en av landets mest sålda elbilar. På sätt och vis ett friskhetstecken från marknaden. Pris och produkt hade talat.
Nu kommer nästa modell, MG Marvel. Modernare, större och betydligt snabbare. Priset är högre men nu har MG verkligen läst på bilköparnas önskelista.
Det som erbjuds är en cross-over, stor som Volvo XC60, med tydliga suv-influenser i designen. Däck i hjulångar-dimension, rejält batteri på 70 kWh och på papperet 37–40 mil i räckvidd. Snabbladdning och som kronan på verket en bildskärm som tagen från en biosalong. Ett ”lifestyle-vehicle” konstaterar MGs Europa-chef stolt.
Den fyrhjulsdrivna versionen – det finns en bakhjulsdriven också – har inte ­mindre än tre elmotorer, två bak och en fram. Total effekt är 212 kW, eller 288 hästkrafter. Vridmomentet är 655 Nm!

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!