Provkörning av Mini E

Provkörning av Mini E

I experimentsyfte tillverkar BMW och Mini 500 stycken elbilar som ska studeras under ett år i storstäder som New York, Los Angeles och Berlin. Mini E saknar baksäte, men rolighetsfaktorn är högre än någonsin i den lilla hundkojan.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Trycker plattan i mattan och känner hur framhjulen spinner loss för en kort stund. DSC-systemet hejdar krafset och lilla Mini E skjuter fart genom Münchens förorter, för dagen höljda i ett genomgrått dis. Drygt 300 kilo tyngre än den vanliga bensindrivna versionen och med den mesta mervikten över bakaxeln blir uppförandet mer platt, neutralt, än i en vanlig Mini. Framhjulen tappar snabbt greppet om den blötkalla asfalten om du pressar bilen för hårt.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!